Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κ. Ήσυχος: Υπάρχει μέλλον και ανάπτυξη για την ΕΛΒΟ

Κ. Ήσυχος: Υπάρχει μέλλον και ανάπτυξη για την ΕΛΒΟ

Την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος στα πλαίσια των επισκέψεων της νέας ηγεσίας του υπουργείου σε εγκαταστάσεις των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.


Η επίσκεψη διήρκησε σχεδόν δύο ώρες με τους εκπροσώπους του εκκαθαριστή, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και την διοίκηση του ΕΚΘ να περιηγούνται στις εγκαταστάσεις. Το παρών έδωσαν και οι βουλευτίνες του νομού Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Λίτσα Αμμανατίδου.


Μετά το πέρας της περιήγησης ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με το δ.σ του σωματείου και τη διοίκηση του ΕΚΘ στα γραφεία του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ ενώ ακολούθως ο κ. Ήσυχος μίλησε στους περίπου 200 εργαζόμενους της επιχείρησης στην καντίνα του εργοστασίου. Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση έδωσε στον πρόεδρο των εργαζομένων μία τιμητική πλακέτα για τους αγώνες όπως είπε που έδωσαν για να διατηρήσουν το εργοστάσιο.

Η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε και πήρε έναν αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία ενώ διατύπωσε την πρόθεση και την πεποίθηση του υπουργείου για την επαναλειτουργία των μηχανών της ΕΛΒΟ. Ο κ. Ησυχος εξέφρασε την άποψη πως η ΕΛΒΟ πρέπει να αναπτυχθεί με δημόσιο χαρακτήρα και όχι να πωληθεί.

κυβερνηση οφείλει να επεξεργαστεί γρήγορα ένα σχέδιο. Θα το συζητησουμε με τα συναρμόδια υπουργεία" είπε χαρακτηριστικά ενώ οι συνεργάτες του διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους τνω εργαζομένων πως υπάρχει τρόπος να παρακαμφθει ο "σκόπελος" της ειδικής εκκαθάρισης και των απαιτήσεων των πιστωτών. Επιπλέον ξεκαθάρισε πως σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου είναι να διευρευνηθούν οι ευθύνες και όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και απαξίωσαν την ΕΛΒΟ και ιδιαίτερα η περίοδος Μυτιληναίου.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να σταματησει η ειδική εκκαθάριση, με προστασία της ΕΛΒΟ από τους πιστωτές και να ξεκινήσει ξανά η παραγωγή με νέες δουλειές. Επιπλέον ξεκαθάρισαν πως η ΕΛΒΟ παράγει στοχευμένα στρατιωτικό πρϊόν όμως σήμερα μπορεί να ανοίξει το φάσμα και να πιάσει όλο το δημόσιο και τους ΟΤΑ με την παραγωγή απορριμματοφόρων, λεωφορείων κτλ.


"Η ΕΛΒΟ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των προμηθειών αλλά και της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας για τα αμυντικά συστήματα της χώρας", είπε ο κ. Ήσυχος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

"Το υπουργείο Αμυνας διαθέτει μια περιουσία ανεκτίμητη σε οτι αφορά τα αντισταθμιστικά αλλά και όλο εκείνο το κομμάτι που έχει να κάνει και με σχεδιασμό και με παραγωγή τροχοφόρων οχημάτων εξελιγμένων, όλων των τύπων, τα οποία χρειάζεται ο ελληνικός στρατός και όπως διαπιστώνουμε ο μεγαλύτερος και πολυτιμότερος πλούτος που διαθέτει αυτή η μονάδα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Από αυτή την επίσκεψη φεύγω με την πεποίθηση ως συνιδιοκτήτης (παρότι η επίσημη συμμετοχή δεν είναι στο υπουργείο Άμυνας) ότι εδώ υπάρχει προοπτική, υπάρχει μέλλον, υπάρχει και ανάπτυξη" προσέθεσε.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Θόδωρος Αλιόγκας ζήτησε από τον υπουργό να σταματήσει η ειδική εκκαθάριση, να ενταχθεί η ΕΛΒΟ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και να ξεκινήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου