Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Χρ. Βερναρδάκης: Το κόμμα είναι η εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων και όχι τα στελέχη του

Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
Χρ. Βερναρδάκης: Το κόμμα είναι η εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων και όχι τα στελέχη του

Ραπανάκης Σπύρος
 Eurokinissi
"Το κόμμα δεν είναι η οργάνωση, τα στελέχη του, οι ομάδες του και οι ηγεσίες του. Είναι η εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης. "Τα κόμματα όταν συγκροτούνται ιστορικά μια φορά, δύσκολα ξεσυγκροτούνται. Δεν μπορείς να αναζητήσεις εύκολα νέες κοινωνικές συμμαχίες. Για αυτό έκαναν ιστορικό λάθος οι σύντροφοι που αποχώρησαν. Πετάνε στα σκουπίδια την συγκρότηση του κόμματος και την εκπροσώπηση των λαϊκών τάξεων, με όλες τις ατέλειες που είχε. Δεν πετάμε στο καλάθι της ιστορίας την πολιτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ", σημείωσε.


Επιπλέον, τόνισε ότι χρειάζεται η ανασυγκρότηση του κόμματος υπογραμμίζοντας ότι δεν λειτούργησε ως κόμμα μελών και συλλογικός διανοούμενος αλλά ως κόμμα καρτέλ και εσωτερικών διεργασιών. "Να φτιάξουμε κόμμα δημοκρατικό, κόμμα βάσης, κόμμα μελών".

"Πρέπει να κρατήσουμε την κυβέρνηση. Είναι διοικητικό εργαλείο που δεν πρέπει να χαρίσουμε στους αντιπάλους", τόνισε κάνοντας λόγο για "απόλυτο και καταστροφικό ρεβανσισμό που θα υπάρξει εάν συμβεί αυτό". "Δεν αρκεί το πρόγραμμα αλλά και ο διαχειριστής του", πρόσθεσε.

Κλείνοντας υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν είναι καλή άρα θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα. "Να φτιάξουμε τον δικό μας οδικό χάρτη", είπε χαρακτηριστικά. "Δεν υπάρχει μια γραμμική μεταβολή των πολιτικών συσχετισμών. Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλες, πολιτικές και ταξικές συγκρούσεις", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου