Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Θ. Δρίτσας: Να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος

Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
Θ. Δρίτσας: Να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος
Ραπανάκης Σπύρος
χρηματοδοτική ασφυξία που μας επέβαλλαν οι δανειστές ήταν πράγμα γνωστό και συνομολογημένο σε όλες τις διαδικασίες και βαθμίδες του κόμματος. Το θέμα δεν είναι αν είχαμε ή όχι plan B αλλά αν μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα στα ποια θα μπορούσαμε να κινηθούμε ώστε να μην βρεθούμε στην ανάγκη να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο και τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως τελικά συνέβη", τόνισε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να τα επωμιστεί όλα μια ηγεσία αλλά ένα κόμμα με την σχέση που έχει με την κοινωνία.



"Η δημοκρατία και συμμετοχή δεν είναι απλά δικαίωμα αλλά εργαλείο απαραίτητο που χωρίς αυτό οδηγείσαι στις ήττες. Το ποιοι και πόσοι φταίνε είναι μεγάλη συζήτηση. Τώρα χρειαζόμαστε συλλογικές λειτουργίες για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά", ανέφερε. "Την αντιδραστική παλινόρθωση δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενότητα της αριστεράς", σημείωσε λέγοντας "Όχι σε εμφύλιο της αριστεράς". "Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε αυτή την προϊούσα διαδικασία αποχωρήσεων να γιγαντωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει την εκλογική μάχη και να την νικήσει με την συμμετοχή όλων. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε όλοι βουλευτές, γενικοί γραμματείς και υπουργοί".

"Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μνημόνιο που δεν είναι συμφωνία. Είναι η επιτομή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής", επεσήμανε. "Αυτό είναι μπροστά μας, μην το κρύψουμε από τους εαυτούς μας. Δεν θα αντιμετωπίσουμε τς πραγματικότητες εάν το φτιασιδώσουμε", σχολίασε.

"Να εξετάσουμε πόσο αναδιατάσσονται οι σχέσεις μας με τις κοινωνικές δυνάμεις. Να αναζητήσουμε παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις που σε ένα παραγωγικό πρόγραμμα θα μπορέσουμε να τις συνδέσουμε", τόνισε κάνοντας λόγο για παράλληλη προγραμματική λειτουργία που δεν θα λειτουργήσει ως "άλλοθι και φτιασίδωμα" αλλά μια " μεθοδική διαδικασία να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται".

Ως "κόλαση", χαρακτήρισε αυτά που έχουν να κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο. "Δεν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν πρέπει να φύγει", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου