Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Γράμμα από έναν υπερήλικα συνταξιούχο γιατρό

Γράμμα από έναν υπερήλικα συνταξιούχο γιατρό

Του Βασίλη Θωμαϊδη
Προχώρα μπροστά, δυναμικά και ασυμβίβαστα, όπως ξεκίνησες. Άσε τις δημοσκοπήσεις να λένε τα δικά τους. Οι αγώνες κερδίζονται με την ψυχή όχι με τα νούμερα. Και η ψυχή του μέσου Έλληνα, του αγωνιστή Έλληνα, είναι μαζί σου. Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων θα ανατραπούν στο αποτέλεσμα της ΚΑΛΠΗΣ: στο βωμό της Δημοκρατίας.


Και ο τελευταίος από εμάς, έχει αντιληφθεί ότι όλο το “παλιό”, το πολιτικό κατεστημένο “ξέχασε” τις μεταξύ τους αντιπαλότητες και σύσσωμο έχει στραφεί εναντίον σου και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδική εξαίρεση τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Αυτή η αφανώς ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον σου, είναι η πιστοποιημένη απόδειξη του πανικού και της αγωνίας που προκαλεί σε όλους αυτούς η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και η δική σου αποδοχή μέσα στα λαϊκά στρώματα των γνήσιων Ελλήνων.

Γι’ αυτό και από τις δημοσκοπήσεις των πονηρών, λείπει το ερώτημα: «ποιον κρίνετε πιο κατάλληλο για πρωθυπουργό;» Θα ψήφιζαν Μεϊμαράκη ή Βενιζέλο; ούτε γι’ αστείο.

Γι’ αυτό και η τόση ανακούφισή τους από την απόσχιση της πλατφόρμας Λαφαζάνη και της Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, με αποτέλεσμα την πτώση της αριστερής κυβέρνησης, που ο λαός την προίκισε με το 62% της εμπιστοσύνης του.

Ποσοστό πρωτόγνωρο στα ελληνικά χρονικά και μάλιστα σε ένα κόμμα που ξεκίνησε με 4%. Ποσοστό που καταγράφεται ως επιτυχία Τσίπρα.

Ωστόσο, εκτός από πονηροί είναι και ανόητοι όταν προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας. Που ενώ αυτοί συνεχώς τον παρότρυναν να υπογράψει (και να …. τελειώνουμε!) αυτός αργούσε με συζητήσεις και τώρα να πόσο αυξήθηκε το χρέος!! Λες και ο κόσμος δεν παρακολούθησε τον αγώνα σου, έχοντας απέναντί σου μεθοδευμένη και συμπαγή άρνηση των εταίρων μας. Των κατ’ ευφημισμόν εταίρων μας.

Αυτό είναι ένα βλακώδες επιχείρημά τους αλλά βλέπω ότι ορισμένοι, ακόμα και μορφωμένοι, το αποδέχονται έτσι, χωρίς να το βασανίσουν.

Γι’ αυτό, σε παρακαλώ, αυτό το σημείο όπως και το συνεχώς αναφερόμενο από τους Νεοδημοκράτες ότι «σε λίγους μήνες (διακυβέρνησης της ΝΔ) η κρίση θα ήταν παρελθόν και θα βγαίναμε στις αγορές και η ανάκαμψη ήταν «επί θύραις», να το αναφέρεις στις ομιλίες σου συνεχώς και να εξηγείς εσύ και οι συνεργάτες σου ότι αυτό είναι ένα χονδροειδές ψέμα, επινόημα του απελθόντος μνημονιακού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του, με σκοπό να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι ένα από τα πολλά ψέματα που πλασάρισαν στον κόσμο τα ΜΜΕ της διαπλοκής, με εντολή και καθοδήγηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου για να παραπλανήσουν τον λαό και να συνεχίσουν ανενόχλητοι την καταστροφή.

Και πρέπει οπωσδήποτε να ανατραπεί με πειστική εξήγηση, που να την καταλάβει ο κάθε πολίτης. Ακόμα και αυτός που διαθέτει μειωμένη κριτική ικανότητα.

Οι Έλληνες πολίτες, που με συντριπτική πλειοψηφία έδωσαν εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά σ’ εσένα προσωπικά, να βγάλετε τη χώρα από τον βόρβορο που οδήγησε στην καταστροφή, αυτοί οι πολίτες αισθανόμαστε προδομένοι από την στάση όσων συνέργησαν στην πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σ’ αυτούς τους Έλληνες είναι σημαντικό να δοθούν απλές, εύληπτες εξηγήσεις:

  • Γιατί χρόνισαν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους
  • Γιατί μας επέβαλαν αυτό το οδυνηρό μνημόνιο
  • Γιατί δεν έπρεπε να συνεχίσουμε το μνημόνιο Σαμαρά.

Ξέρω ότι κουράστηκες να λες τα ίδια και τα ίδια, αλλά ο άνθρωπος που πορεύεται προς την κάλπη, βομβαρδίζεται συνεχώς από τα βλακόφωνα του κατεστημένου και της διαπλοκής, που δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί όσα επαγγέλλεται ο κ. Μεϊμαράκης ότι θα κάνει ως πρωθυπουργός δεν τα έκανε η ΝΔ είτε με Κωστάκη Καραμανλή, είτε με Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που διαχειρίσθηκαν την εξουσία και όλες τις παραλείψεις τους επιχειρούν να τις φορτώσουν στο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το κακοήθες και γελοίο κατασκεύασμα που συνεχώς αναφέρεται από τον Μεϊμαράκη και τους συνεργάτες του και «διολισθαίνει» πονηρά στα «στρογγυλά τραπέζια» των ΜΜΕ της διαπλοκής, σε παρακαλώ εσύ και οι συνεργάτες σου να το πυροβολείτε καθημερινά γιατί άκουσα πολλούς να λένε «κι αυτοί επτά μήνες κυβέρνησαν. Τι έκαναν;».

Η Γκεμπελική μέθοδος του «λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει» εδώ βρίσκει την εφαρμογή της. Και προσέξτε το αυτό.

Κανείς ωστόσο από τους πονηρούς, κακοήθεις των ΜΜΕ που ομοθυμαδόν πασχίζουν για την επάνοδο στο αμαρτωλό κατεστημένο παρελθόν, που εμφανίζεται ως η μόνη σανίδα σωτηρίας της χώρας, δεν έκανε τον κόπο να μας εξηγήσει πως η διαφθορά έχει διαβρώσει τα ΠΑΝΤΑ στην Ελλάδα και όπως λέει ο λαός μας «όποια πέτρα και αν σηκώσεις….» κάποιο στοιχείο διαφθοράς θα συναντήσεις.

Κι ας μη μας πουν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Παπανδρέου και όσοι άλλοι συμπορεύθηκαν μαζί τους ότι αυτοί δεν ευθύνονται για όσα έπραξαν οι συνεργάτες τους. Γιατί αυτοί και οι συνεργάτες τους είναι εκείνοι που δημιούργησαν το πελατειακό πολιτικό σύστημα, το σύστημα των ημετέρων (τα δικά μας παιδιά), το σύστημα της αναξιοκρατίας και της διαπλοκής, που παραμέρισε τους άξιους. Που υπήρξε το υπόβαθρο και το εκτροφείο της διαφθοράς.

Αρχίζοντας από τους υπουργικούς θώκους και τα βουλευτικά έδρανα και προχωρώντας στον συνδικαλισμό, τα πανεπιστήμια και τις δημόσιες υπηρεσίες, παρατηρήθηκε ένα όργιο διαφθοράς σε διάφορες εκφάνσεις και μορφές: οικονομική, αναξιοκρατική, ειδικών παραχωρήσεων και διευκολύνσεων κλπ.

  • Υπουργοί φυλακισμένοι για μίζες κρατικών δαπανών.
  • Βουλευτικά γραφεία «εξυπηρέτησης» ημετέρων : αναξιοκρατία
  • Ανεξέλεγκτοι διορισμοί στο δημόσιο : ασυδοσία
  • Τοποθέτηση ανάξιων και ανίδεων σε θέσεις κλειδιά
  • Οικογενειοκρατία στη Βουλή και τα Πανεπιστήμια
  • Παρεμβάσεις σε κάθε είδους εκλογές

Έτσι οργίασε το κράτος της διαφθοράς χωρίς να υπάρξει έλεγχος, χωρίς κανένας να καταδικασθεί και να γίνει έλεγχος και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Φοροκλοπή και φοροδιαφυγή έγιναν το καθημερινό σπορ της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της λεγόμενης «υψηλής κοινωνίας».

70.000 Έλληνες φυγάδευσαν χρήματα στις τράπεζες της Ελβετίας και όταν έφθασε η λίστα Φαλτσιάνι με τα ονόματα κανείς από τους παλαιοκαθεστωτικούς δεν τόλμησε να την αγγίξει. Γιατί;

Τώρα όμως αναίσχυντα βγήκαν και ρώτησαν: ο ΣΥΡΙΖΑ επτά μήνες κυβέρνησε γιατί δεν άνοιξε τις λίστες Λαγκάρντ και Φαλτσιάνι; Λες και οι ίδιοι δεν κυβερνούσαν εκατόν είκοσι μήνες πριν.

Αυτά πρέπει να τα τονίσεις και εσύ και οι συνεργάτες σου, για να τα χωνέψει καλά ο κάθε πολίτης πριν πάει στην κάλπη. Για να πάει να σε ψηφίσει χωρίς σκιές και αμφιβολίες.

Γιατί αυτοί και τα βλακόφωνά τους σφυροκοπούν συνεχώς τα μυαλά μας με τους επτά μήνες του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Σε παρακαλώ αυτό να το πολεμήσεις. Κάνει πολύ κακό.
  • Ο ελληνικός λαός επίσης πρέπει να χωνέψει καλά, αυτές τις λίγες μέρες, ποια είναι η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στα μνημόνια Σαμαρά-Βενιζέλου και στην σύμβαση Τσίπρα. Πρέπει να του εξηγηθεί καθαρά και πολλές φορές. Γιατί διαφορετικά θα πάει στην κάλπη με την σκέψη και πιθανόν με την πεποίθηση ότι:

«Μήπως όλοι τους το ίδιο δεν έκαναν;»

Και εκεί ισοπεδώνονται τα πάντα. Αυτό επιδιώκουν: να ισοπεδώσουν το βρώμικο παρελθόν με το επερχόμενο νέο που επαγγέλλεται ΚΑΘΑΡΣΗ.

ΚΑΘΑΡΣΗ: Είναι αυτό που φοβούνται όπως φοβάται ο διάολος το λιβάνι!

Κι επειδή ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλονται κάθαρση, διαφάνεια και αξιοκρατία όλοι οι παλαιοκομματικοί πέφτουν επάνω τους.

Συνοπτικά, για εμάς τους απλούς πολίτες, αυτή την ώρα, πρωταρχικό θέμα είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και παρακολουθούμε τον αγώνα σου για την αντιμετώπισή της, όπως έγινε στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας. Όμως :

  • Υποσχέσου ότι θα μεταφέρεις τα οικονομικά βάρη προς την πλευρά των εχόντων, για να μπορέσουν να ζήσουν και τα εκατομμύρια των φτωχών, που μέχρι σήμερα σήκωσαν το βάρος της οικονομικής κρίσης. Οι τόκοι του χρέους πληρώνονται από τους συνταξιούχους και τους φτωχούς.

Φρόντισε να πείσεις το λαό μας ότι αυτό ΔΕΝ θα συνεχισθεί και στη συνέχεια δεσμεύσου για:

  • Δωρεάν πρόσβαση όλων σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Το ΕΣΥ πρέπει να στελεχωθεί και να αναβαθμιστεί.
  • Δωρεάν παιδεία όλων των βαθμίδων για όλους και πάντα με εξετάσεις αδιάβλητες.
  • Ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, η πρόσληψη διδακτικού προσωπικού είναι σημαντικό να γίνεται αποκλειστικά με βάση το επιστημονικό έργο των υποψηφίων. Όχι οικογενειοκρατικά ή με «μέσον»- διότι αυτά είναι που έδιωξαν χιλιάδες νέους στο εξωτερικό, μαζί με την οικονομική κρίση ή και πριν από αυτήν. Προσοχή στους νέους πριν φύγουν και άλλοι στο εξωτερικό.
Με την πείρα πολλών χρόνων, από τα πιο σημαντικά ζητήματα τα σχετικά με τη διακυβέρνηση και τις εκλογές, όπως τα βιώνει και τα κατανοεί ο λαός μας είναι:
  • Δημογραφικό,
  • Καινοτομία, Έρευνα και φυσικά ΕΡΓΑΣΙΑ
  • Εξωτερική πολιτική, Μακεδονία-ΦΥΡΟΜ, Θράκη-Μουσουλμανικές
Κοινότητες
  • Εθνική Άμυνα, ΑΟΖ (ειδική προσοχή)
  • Αγροτική πολιτική
http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.dika-sas&id=8895#sthash.rl7fetVR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου