Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή την αποχή ποιος θα την πάρει;

Αυτή την αποχή ποιος θα την πάρει;

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Με την ανάληψη της κυβέρνησης και πριν ακόμα ορκιστεί, τα κανάλια ενορχήστρωσαν τη νέα υπερπαραγωγή με όνομα «κυβερνητικοί τριγμοί». Καναλάρχες και Ν.Δ. βλέπουν οράματα αποσταθεροποίησης και συζητούν την πτώση της κυβέρνησης στήνοντας το νέο σκηνικό πολέμου εναντίον της: οι 53, αποχή 40%, αναξιοπιστία...

Τι και αν ο λαός τούς γύρισε την πλάτη, τι και αν αποδείχθηκε όχι μία, αλλά τέσσερις φορές ότι έχουν χάσει κάθε έρεισμα αντικειμενικότητας. Αδυνατούν να κατανοήσουν πώς με τόσο πόλεμο ο ΣΥΡΙΖΑ θεριεύει εκλογικά... Ενώ ΛΑΕ και Ν.Δ. διεκδικούν ακόμα και τα ποσοστά της αποχής, η πρώτη ως κατεξοχήν δικούς της ψηφοφόρους και η δεύτερη για να μετριάσει τουλάχιστον επικοινωνιακά την πρόσφατη ήττα.

Το χαμηλού κόστους και περιεχομένου μοντέλο παραγωγής πολιτικού διαλόγου τύπου talk show με κόντρες πολιτικών, μπορεί να αποφέρει στην πρωινή ζώνη τηλεθέασης, αλλά δεν επιτυγχάνει την πολιτική σκοπιμότητό του. Δεν αποδίδει σε ψήφους, δεν χαλιναγωγεί, δεν χειραγωγεί το κοινό, που ως διά μαγείας, μοιάζει να «απελευθερώθηκε» από τα ίδια χιλιοπαιγμένα και τετριμμένα επικοινωνιακά κολπάκια.

Η στήλη αφιερωμένη στους ηττημένους της προηγούμενης Κυριακής.

Αδ. Γεωργιάδης: "Εγώ δεν υπήρξα αντισημίτης ποτέ". Από αγάπη στην Ιστορία φαίνεται διαφήμιζε το κατάπτυστο βιβλίο του πατέρα Πλεύρη «Εβραίοι όλη η αλήθεια». Ενώ ξεχνάει ότι η εβραϊκή κοινότητα είχε εναντιωθεί επίσημα με ανακοίνωσή της στην υπουργοποίησή του εξαιτίας αντισημιτών δηλώσεών του. (Πέμπτη, Mega).

Π. Ψωμιάδης: "Τρεις άθεοι στην ηγεσία του υπ. Παιδείας. Εδώ είναι Ελλάδα". Συμπληρώνει με παράπονο: "Απαλλάχτηκαν όλοι, εμένα με κυνηγάνε". Και πώς θα διεκδικήσει τώρα την ηγεσία της Ν.Δ.; (Πέμπτη ΑΝΤ1).

Κ. Γκιουλέκας: "Ότι σκληρό, το παίρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φταίει η άλλη πλευρά". Με πανό θα διαδηλώνει η Ν.Δ. έξω από τη Βουλή, όχι κατά των Μνημονίων (πώς άλλωστε;), αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνει όλα τα σκληρά μέτρα και μετά άδικα την κατηγορεί. (Πέμπτη Mega).

Κ. Χατζηδάκης: "Μεταξύ της φιλοδοξίας και της γελοιοποιήσεως μεσολαβεί μια λεπτή γραμμή". Ακούει κανείς στη Ν.Δ.; (Mega, Πέμπτη).

Ν. Κακλαμάνης: «Είναι το DNA της παράταξης. Με τέτοια ιστορία παράταξη δεν υπάρχει άλλη». Το καταλάβαμε, πιο Ν.Δ. πεθαίνεις. Μήπως ήταν ανάδρομος ο Ερμής και χάσατε στις εκλογές; (Δευτέρα, Star).

M. Κεφαλογιάννης: "Ο κ. Μεϊμαράκης εγγυητής των εξελίξεων και ασφαλώς έχει το δικαίωμα να μπει σε διαδικασία, εγγυητής της παράταξης παραμένει και ο Κ. Καραμανλής, εγγυητής και ο Αντ. Σαμαράς"!!! Με τόσους εγγυητές, η εσωκομματική ειρήνη είναι βέβαιη. Ή μήπως όχι; (Δευτέρα, Mega).

Σ. Βούλτεψη: "Το 35% του 55% πήρατε. Η κοινωνία είχε πάει στην παραλία. Δημαγωγοί, κρατήσατε τον λαό ντοπαρισμένο, κάνατε το όχι ναι, δολοπλόκοι και δημαγωγοί, φεύγω, έρχομαι, πάμε για μπάνιο...". Μόνο αγάπη για τη Σοφία. Κέρδισε επάξια τον θαυμασμό του Δ. Καμπουράκη. (Δευτέρα, Mega).

Αρ. Πορτοσάλτε: "Το 35% του 50% που προσήλθε πήρατε". Ο κ. Πορτοσάλτε δίνει γραμμή στη Ν.Δ. ή η Ν.Δ. στον κ. Πορτοσάλτε; Ιδού το ερώτημα. (Δευτέρα, Σκάι).

Κ. Σκρέκας: "Οι παραγωγικές τάξεις ψήφισαν Ν.Δ.". Οι παραγωγικές τάξεις στην Ελλάδα είναι το 27%, οι υπόλοιποι είναι γνωστοί «τεμπέληδες». (Δευτέρα, Star).

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Η αποχή δεν έχει κοινοβουλευτική αποτύπωση και το 45,5% που απείχαν δεν θα έχει φωνή στη Βουλή" (της ΛΑΕ;), είπε σε δηλώσεις της δίπλα στον αρχηγό της, Π. Λαφαζάνη. Αυτό θα πει αισιοδοξία, από το 63% που έψαχνε πολιτική στέγη και εποφθαλμιούσε η ΛΑΕ, να επικαλείται το 45% της αποχής. Τους αναρχικούς όμως τους ξέχασε και ας είναι οι μοναδικοί που νομιμοποιούνται να το επικαλούνται. (Κυριακή, δηλώσεις στα κανάλια).

ΥΓ.: Μην στενοχωριέστε που δεν μπήκε η ΛΑΕ στη Βουλή, κέρδισε επάξια μια θέση στον Σκάι. Και πάλι σε αποκλειστική συνέντευξη ο Π. Λαφαζάνης. (Παρασκευή, Σκάι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου