Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣ ΑΤΟΠΟ ΑΠΑΓΩΓΗ : ΠΑΛΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣ ΑΤΟΠΟ ΑΠΑΓΩΓΗ : ΠΑΛΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

του Θανάση Καραισκου*
Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που ήρθε στο μυαλό μου, όταν δυο φίλοι, λίγο ή πολύ θυμωμένοι, λίγο ή πολύ απογοητευμένοι με ρώτησαν: «και τώρα τι γίνεται» ?
ΑΝ ΟΧΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ?
Έχουμε πια ωριμάσει (χωρίς να είμαστε πολύ μεγάλοι). Ψάχνουμε πάντα τα ΟΧΙ, αλλά η γείωση με την πραγματικότητα είναι κι αυτή παρούσα. Κυβερνητική πρόταση λοιπόν, με την εις άτοπο απαγωγή:

α) Κ.Κ.Ε.: απλώς δεν επιθυμεί να κυβερνήσει. Μόνιμος αναχωρητισμός και εξάσκηση στην πολιτική μετεωρολογία. Και άμα «βγεί» η πρόγνωση, αρκείται σε ένα «το ΚΚΕ δικαιώθηκε πάλι».
β)Λαϊκή Ενότητα: Διαφανής η πρόθεση να μην κυβερνήσει. Ακραία κατάχρηση της λέξης «μνημόνιο», ακραία κατάχρηση της λέξης «όχι»(δεκάδες τέτοια ΟΧΙ είπε η κ.Κωνσταντοπούλου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση). Παρούσα βέβαια και η προχειρότητα: πχ με την θέση ότι μπορείς να κάνεις πολύ σημαντικά πράγματα » χωρίς ιδιαίτερο σχέδιο» (όπως η έξοδος από το ευρώ!)
γ)Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ το παλιό όνομα). Αλήθεια ποια γλαύκα μπορεί να κομίσει στην Αθήνα η κ.Φ.Γεννηματά? Όλο το «δοκιμασμένο»παλιό έχει συγκεντρωθεί γύρω της (και τα βαρίδια φυσικά!). Αναξιόπιστη λύση σχεδόν εξ ορισμού.
δ) «Ποτάμι» : Ευκαιριακή συνάθροιση προσωπικοτήτων χωρίς συνεκτικό ιστό ή οποιοδήποτε πρόγραμμα (αν και εμφανίζονται ως «μεταρρυθμιστές»). Κυριότερη συνεισφορά του κ.Θεοδωράκη στις πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους η προτροπή προς τον κ.Τσίπρα να υπογράψει όπως-όπως μια Συμφωνία και να την φέρει στην Αθήνα!
ε) Νέα Δημοκρατία : Μπορεί ο λαός να επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος? Την παλινόρθωση των «κρυμμένων» Βοριδο – Γεωργιάδη δων ? Αν αυτό συνέβαινε, προφανώς δεν θα δίσταζαν να εφαρμόσουν με τον πιο ακραίο τρόπο το τελευταίο Μνημόνιο που – και αυτοί – ψήφισαν: Απολύσεις,εργασιακή πίεση, ασυδοσία εργοδοτών, μισθοί Βουλγαρίας,αλαζονεία της εξουσίας. Και αυτή ακόμη η 1η κατοικία του Έλληνα θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Σιγά μην αντισταθεί ο κ. Μειμαράκης στις απαιτήσεις των δανειστών για πλειστηριασμούς.Και όλα αυτά-και πολλά άλλα- πασπαλισμένα με έναν «Κουτσαβακισμό» παλιάς κοπής, διακρινόμενο δια γυμνού οφθαλμού (πολλές φορές επαρκεί και η …ακοή). Ο αέρας που ανάπνευσαν οι Έλληνες αυτούς τους 7 μήνες θα τελειώσει.
Τελευταίο «όπλο» του κ.Μειμαράκη η Συνεργασιολογία και τα «όλοι μαζί». Αλλά η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι δενδροφύτευση (του Sky) και «όλοι μαζί μπορούμε».

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ?

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.
Ο Σύριζα με τα σφάλματα του, με τις προχειρότητες του, με την υποτίμηση των αντιπάλων, με την υπερβολική αισιοδοξία του, με τις λάθος εκτιμήσεις,με τις βεβαιότητες και τις σιγουριές του, με τον αρχηγισμό -πολλές φορές- της ηγεσίας του. Και τότε γιατί να τον ψηφίσουμε?
Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του δεν είναι διεφθαρμένος, δεν έχει δεσμεύσεις-βαρίδια. Μπορεί να αγωνιστεί και να πάρει μέτρα στον αντίποδα των μνημονίων που ο ίδιος υπέγραψε. Μπορεί να πάρει μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μόνο αυτός μπορεί με συνέπεια να καταπολεμήσει τη διαφθορά.
Όλοι -ακόμη και οι αντίπαλοι του- γνωρίζουν ότι 6 μήνες ακατάπαυστης διαπραγμάτευσης δεν είναι η καταλληλότερη περίοδος για να κυβερνήσει κάποιος μια χώρα.
Ο λαός μας θα του δώσει για ΠΡΩΤΗ φορά την ευκαιρία να κυβερνήσει, γιατί γνωρίζει την ασφυξία και την πολεμική κατάσταση της προηγούμενης φοράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς δεν κατάργησε τον Ενφια , που αύξησε τον ΦΠΑ. Αλλά που επίσης -και- μέσω της Συμφωνίας/μνημόνιο εξασφάλισε τη μη μείωση των μισθών, και την ελάχιστη μείωση των συντάξεων. Που για πρώτη φορά ανάγκασε ακόμη και την γερμανική κυβέρνηση να μπει στη λογική απομείωσης του Χρέους ,που όλοι πλέον αποδέχονται ότι ΔΕΝ είναι βιώσιμο. Όλοι ? Οχι ακριβώς. Κάποιοι στο εσωτερικό της χώρας εξακολουθούν να πιστεύουν το αντίθετο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που σταμάτησε τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας. Που αντιμετώπισε την ανθρωπιστική κρίση.Που δημιούργησε ΑΛΛΕΣ συνθήκες στις εργασιακές σχέσεις. Που αποτόλμησε με νομοσχέδιο να επιβάλλει το νόμο αλλά και φόρους στα ασύδοτα ΜΜΕ. Αλλά δεν πρόλαβε…
ΔΕΝ είναι λοιπόν όλοι το ΙΔΙΟ.

Λίγα λόγια και μια πρόσκληση προς τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας

Έγραψε η Λουτσιάνα Καστελίνα: «…Χρειάζεται μια πιο ήπια συζήτηση και ένας πιο αδελφικός και συντροφικός τόνος…»
Και απο τις δυο μεριές ειπώθηκαν σωστά και λάθος πράγματα. Μερικοί είχαν πολύ θυμό και κάποιοι απο την ηγεσία της ΛΑ.Ε. ανέπτυξαν πολλές σιγουριές και παρεκτράπηκαν.
Γυρίστε πίσω φίλοι της Λα.Ε. Απηύθυνα αυτή την πρόσκληση και στα μέσα Ιουλίου,πριν ακόμη φύγετε. Όσοι δεν θέλετε να ανήκετε σε ένα κόμμα στελεχών,όπως πολύ γρήγορα δυστυχώς εξελίσσεται η Λα.Ε. Όσοι θεωρείτε οτι δεν μπορείτε να εκπροσωπείστε απο το λόγο της Κωσταντοπούλου ή της Ραχήλ και άλλων τινών.
Γυρίστε πίσω φίλοι της Λα.Ε. Οι αγώνες είναι μπροστά! Και είστε απαραίτητοι.
Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Κυβέρνηση χρειάζεται την κριτική μας.
Για να δημιουργήσει -μεταξύ άλλων- το σχέδιο απεμπλοκής της χώρας. Αυτό που ούτε η ηγεσία της Λα.Ε είχε εκπονήσει! Ενα σοβαρό -εναλλακτικό- σχέδιο,που θα περιλαμβάνει την Ανάπτυξη της χώρας. Αφού κάθε χώρα πού σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να έχει εναλλακτικά σχέδια!

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ, Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ
ΚΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ?

Όχι. Ας πούμε και ένα ΟΧΙ! Την Κυριακή φυσικά.
Ένα παράδειγμα θα παραθέσουμε της απίστευτης ελαφρότητας , παραπληροφόρησης, και τη μαγκιάς (προς το Εσωτερικό πάντα!) της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης. Ένα σοβαρότατο θέμα εσωτερικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής: το Προσφυγικό.
Επί μήνες η ΝΔ διατεινόταν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι στους πρόσφυγες για να έρθουν και να πλημμυρίσουν την Ελλάδα. Η ΝΔ δεν «έβλεπε» οτι πολλοί περισσότεροι πρόσφυγες κατέφευγαν στα Ιταλικά παράλια. Αλήθεια ποιος Ιταλός Συριζαίος «‘έκλεινε το μάτι» στους πρόσφυγες ? Αλήθεια ποιοι Ευρωπαίοι κλείνουν τώρα το μάτι στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ΗΔΗ στο κέντρο της Ευρώπης.
Είναι προφανώς εθελοτυφλία να μην βλέπουμε ότι είμαστε μάρτυρες μιας ακόμη μεγάλης Μετανάστευσης στην παγκόσμια ιστορία, η οποία βέβαια δεν προκλήθηκε με ένα …»κλείσιμο του ματιού». Προκλήθηκε όταν η Δύση άφησε να αναπτυχθούν οι παράφρονες του ISIS και κυρίως άφησε ασύδοτο τον Άσαντ να βομβαρδίζει τις πόλεις ΤΟΥ! (δυστυχώς και ένα κομμάτι της Αριστεράς υπερασπίζεται τις εγκληματικές ενέργειες αυτού του «κυρίου»).
Και τι απάντησε ο κ. Μειμαράκης στο πρόσφατο ντιμπέιτ όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει αν οι Ευρωπαίοι απαιτήσουν από την Ελλάδα να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης-συγκράτησης των προσφύγων? Απλούστατα δεν απάντησε.
Αλλά είπαμε, οι «μαγκιές» είναι για το εσωτερικό της χώρας…
Για όλους αυτούς -αλλά και πολλούς άλλους – λόγους ,απαντάμε στην απόπειρα παλινόρθωσης:
Έστω και δια της εις άτοπον απαγωγής: ΠΑΛΙ ΣΥΡΙΖΑ!

*Ο Θανάσης Καραίσκος είναι εκπαιδευτικός
** ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΕΡΜΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου