Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΚ Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Όταν το ζητούμενο είναι η ενότητα στην πράξη...

ΣΥΝΕΚ Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όταν το ζητούμενο είναι η ενότητα στην πράξη..

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η παράταξη μας - κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της εκπαίδευσης με μακρύ παρελθόν – και οι εκπρόσωποί της μαζί με όλους τους εργαζόμενους διεκδικούμε την επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Θεωρώντας ότι ο απολογισμός της δράσης μας είναι το απαραίτητο εργαλείο για την αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες του, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν όταν χρειάζεται. Η ίδια η ιστορία μας αποδεικνύει ότι πρωτοστατήσαμε και εξακολουθούμε να το κάνουμε στην ανάπτυξη και  συνδιαμόρφωση πολύμορφων και πολύπλευρων αγώνων. Τα τελευταία χρόνια συμβάλλαμε - με τις δυνάμεις που μας αναλογούσαν - στην καθιέρωση διαδικασιών διαφάνειας, αξιοκρατίας και δημοκρατίας που σε προηγούμενες περιόδους ήταν ζητούμενα. Όλοι μαζί πετύχαμε μικρές και μεγάλες νίκες του εκπαιδευτικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα.
 Ωστόσο έχουμε όλοι πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας για να φτιάξουμε το σχολείο των ονείρων μας που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση. Xρειάζεται πολύς αγώνας για τη βελτίωση των σωματείων μας και των διαδικασιών τους. Έχουμε πολλές φορές απευθυνθεί σε εσάς ζητώντας σας να μας ελέγχετε διαρκώς και αυστηρά επειδή πιστεύουμε στο συλλογικό αγώνα και τη συλλογική δράση. Τις όποιες κατακτήσεις δεν τις οικειοποιούμαστε, ούτε τις θεωρούμε αποκλειστικότητά μας.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεχόμαστε άδικες κατηγορίες από τους συναδέλφους των Παρεμβάσεων (με τους οποίους συμπορεύτηκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα σε σκληρούς αγώνες)  και ειδικά από τον Πρόεδρο της Ε΄ΕΛΜΕ για μικροπαραταξιακούς λόγους. Οι ανυπόστατες κατηγορίες περί κυβερνητικού συνδικαλισμού είχαν ξεκινήσει  νωρίτερα. Εμείς απαντούμε με τη στάση μας και τις θέσεις μας και είμαστε στην κρίση όλων των συναδέλφων που μας έχουν αναδείξει σε πρώτη δύναμη τόσο στην Ε΄ ΕΛΜΕ, όσο και πανελλαδικά.  Ωστόσο, πιστεύοντας αταλάντευτα στη δημοκρατική λειτουργία στην πράξη, δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε τη στάση του Προέδρου της Ε΄ΕΛΜΕ για την “ιδιοκτησιακή” του αντίληψη περί εκπαιδευτικού κινήματος που εκφράζεται και με την έλλειψη ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ στη θεσμική μας εκπροσώπηση. Η απαξίωση και ο εκφυλισμός της λειτουργίας του Δ.Σ δεν προσφέρουν υπηρεσία στην κατεύθυνση της εξυγίανσης των διαδικασιών, ούτε της ανάπτυξης των αγώνων.
Επιπλέον, οι καταγγελίες της παράταξής του όσον αφορά  στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών στερούνται στοιχείων, ειδικά οι αναφορές του στους αιρετούς του κλάδου. Με δεδομένο ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι οφείλουν να συνεργάζονται, να προωθούν τις θέσεις των σωματείων και να λογοδοτούν στις διαδικασίες μας σε όλους τους συναδέλφους,εκτιμούμε ότι οι αιρετοί των ΣΥΝΕΚ λειτούργησαν και λειτουργoύν δημοκρατικά και με διαφάνεια. Αν υπάρχει έστω κι ένα βελτιωμένο στοιχείο, για παράδειγμα στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών, όπως και αυτής των υπηρεσιακών μεταβολών και διαθέσεων, θεωρούμε ότι είναι κατάκτηση όλων των συναδέλφων,  με σκληρές μάχες που δόθηκαν και από τους εκπροσώπους της παράταξής μας για  να μπορούμε να διεκδικούμε περαιτέρω βελτιώσεις σήμερα. Οι κραυγές, οι γενικές καταγγελίες και η απαξίωση, πιστεύουμε ότι δεν βοηθούν στην ουσιαστική καλυτέρευση των εργασιακών όρων και συνθηκών στα σχολεία. Η δημιουργία εντυπώσεων δεν μπορεί να αποτελεί στόχο του σωματείου.
Οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση, για μαζικούς  και μόνιμους διορισμούς είναι οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές είναι μέλη των σωματείων μας με πλήρη δικαιώματα και δεν εκπροσωπούνται από μεμονωμένους συνδικαλιστές που τους πλησιάζουν για τα μικροπαραταξιακά τους οφέλη. Δεν πιστεύουμε στον κατακερματισμό του εκπαιδευτικού κινήματος. Αντίθετα, είναι αναγκαιότητα να αναπτυχθούν ενωτικοί αγώνες με όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων και τα λαϊκά κινήματα για να έχουμε ελπίδα να δυναμώνουν τα σωματεία μας και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στο σωματείο μας για να χτίσουμε μαζί το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. 

 Όλοι στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 12 του Νοέμβρη!ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση!
ΟΧΙ στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης!
Με τους αγώνες μας καταργούμε τα μνημόνια στην πράξη!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου