Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Μοντάροντας τον Τσίπρα

Πώς να μετατρέψετε έναν πρωθυπουργό που λέει ότι δεν έχει οίηση σε έναν που λέει ότι έχει.

Μοντάροντας τον Τσίπρα

του Νίκου Μωραΐτη

Αριστούργημα!
Όσκαρ καλύτερου μοντάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ!
Όλα ξεκίνησαν στη Βουλή, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη διάβασε την ομιλία που είχε γράψει νομίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει στην ερώτησή της κατά την «ώρα του πρωθυπουργού», κατηγορώντας τον για οίηση.

Έλα όμως που ο Αλέξης Τσίπρας τής απάντησε, και κατά την απάντησή του της είπε ότι ήταν απαράδεκτο που τον κατηγόρησε για οίηση νομίζοντας ότι δεν θα της απαντούσε! Πρόσθεσε μάλιστα ότι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ, θα ήταν δικαιολογημένη ίσως μία οίηση, όπως τον κατηγόρησε, σε κάποιον που έγινε πρωθυπουργός στα 40 του χωρίς να ανήκει σε πολιτικό τζάκι, όπως εκείνη.
Απάντησε όμως, αποδεικνύοντας ότι θέμα οίησης δεν τίθεται για τον ίδιο.
Από όλη αυτή την κουβέντα, τα κίτρινα site απομόνωσαν τη φράση του πρωθυπουργού περί οίησης, χωρίς να αναφέρουν τι είχε ειπωθεί συνολικά. Ο έγκυρος τηλεοπτικός ΣΚΑΪ προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα. Έκοψε την πραγματικότητα σε κομματάκια και τα ξανακόλλησε όπως ήθελε.

-Έκοψε το σημείο της ομιλίας Τσίπρα που αναφερόταν στο «φάουλ» της Μπακογιάννη να διαβάσει το αρχικό κείμενο της ομιλίας της, παρότι εκείνος της απάντησε.
-Μετέδωσε μόνο το δεύτερο σκέλος της δήλωσης Τσίπρα περί οίησης.
-Μόνταρε στη συνέχεια το κομμάτι της ομιλίας Μπακογιάννη περί οίησης, σαν να απαντούσε εκείνη στον πρωθυπουργό και όχι ο πρωθυπουργός σε εκείνη!

Ο ΣΚΑΪ μοντάρει την αλήθεια για να φτιάξει μία δική του που να τον καλύπτει.
Γιατί όταν η πραγματικότητα δεν μας αρέσει, φταίει η πραγματικότητα, όχι εμείς.

Τα ίδια δεν έκανε και το MEGA με τον Πολάκη; Εξαφάνισε τις δηλώσεις του προϊστάμενου υπουργού του, ώστε λέγοντας «μη μιλάτε έτσι στον υπουργό» ο Πολάκης να μοιάζει ότι αναφέρεται στον εαυτό του σε τρίτο ενικό…μεγαλείου και όχι στον υπουργό υγείας που καθόταν δίπλα του.
Αλλά λόγω πρωθυπουργικής ιδιότητας, the Oscar goes to SKAI, για αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου