Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ν. Φίλης: Προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία

Ν. Φίλης: Προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία

Eurokinissi
Πρόγραμμα τριετίας για προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με δηλώσεις του στο "Έθνος". Στόχος είναι η αντιμετώπιση των κενών, αλλά και του προβλήματος γήρανσης του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.


"Η εικόνα της ηλικιακής διάρθρωσης του εκπαιδευτικού δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες αποτυπώνει πτυχές της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής διαχείρισής της. Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει τριάντα χιλιάδες εκπαιδευτικοί και έχουν γίνει ελάχιστοι έως μηδενικοί διορισμοί" υπογραμμίζει ο Ν. Φίλης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των καθηγητών στα γυμνάσια και τα λύκεια είναι τα 48,8 χρόνια, με τους μαθηματικούς να σπάνε κάθε ρεκόρ και να έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 52 χρόνια.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2015, η οποία περιγράφει την ελληνική εκπαίδευση ως μιας από τις πιο γερασμένες. Όπως αναφέρει στο "Έθνος" ο Ν. Φίλης, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό "προκειμένου από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο της ανάπτυξης και της συμμετοχής".

Αυτή τη στιγμή το υπουργείο Παιδείας φτιάχνει έναν νέο "οδικό χάρτη" για να αντιμετωπισθούν τα κενά και το πρόβλημα του γερασμένου προσωπικού χαρτογραφώντας τη δύναμη δασκάλων και καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου