Στην ίδια ομιλία, συντάχθηκε με τους πιο ακραίους της πιο ακραίας ευρωπαϊκής Δεξιάς, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα -τη χώρα του!- ξέφραγο αμπέλι. Έδωσε όπλα σε όσους κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα -στη χώρα του!- καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι εξίσωσε τους πρόσφυγες με τους μετανάστες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Κάθισε την Ελλάδα -τη χώρα του!- στο ίδιο σκαμνί που την καθίζουν όσοι υψώνουν φράχτες, υπονομεύουν τη Σένγκεν, διαλύουν την Ευρώπη. Έδωσε χείρα βοηθείας -σιδηρά, ξύλινη, θα σας γελάσω- σε όσους προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα -τη χώρα του!- σε πάρκινγκ προσφύγων.
Ο Θεός κι η ψυχή του το ξέρουν, αν αυτά τα σκοτεινά τα είπε επειδή βασιλεύει μέσα του το σκότος, επειδή σκότος σκέφτεται και σχεδιάζει, ή επειδή θέλει να κλείσει το μάτι στις σκοτεινές ταξιαρχίες της Ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας. Τα είπε πάντως. Και καλά θα κάνουν να ανατριχιάσουν εγκαίρως όσοι βαυκαλίζονται με αυταπάτες περί κεντρώου και μεταρρυθμιστή. Γιατί αν κέντρο είναι η εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων -με εφ' όπλου λόγχη;- στην «αποτροπή» των προσφύγων και μεταρρύθμιση τα συρματοπλέγματα και οι σκοπιές για τις κυνηγημένες από τον πόλεμο και τη φτώχεια ψυχές, τότε χωράει και ο Μιχαλολιάκος με τη συμμορία του εκεί.
Όχι, δεν πάει καλά ο αρχηγός της ΝΔ. Το χούι του να εμφανιστεί -σε ποιον άραγε;- ως Σιδηρούς Κυριάκος, χρησιμοποιώντας εμπρηστική και διχαστική γλώσσα, τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται για το κόμμα του, αλλά και για τη χώρα. Διότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος πολιτικός από κείνον που παριστάνει κάτι που δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει...