Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ν. Φίλης: Αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου - Στόχος μας μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία (Video)

Ν. Φίλης: Αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου - Στόχος μας μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία (Video)

Κατερίνα Μπρέγιαννη
«Στόχος μας να νομοθετήσουμε την αναγκαία δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με κεντρική κατεύθυνση την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα θέματα της Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας.


Υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και ενημέρωσε ότι τον Απρίλιο θα υπάρξουν τα πρώτα συμπεράσματα από τον Εθνικό διάλογο για την Παιδεία.




Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στο προσφυγικό και στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό, ώστε να είναι αντάξιο του ρόλου του στην κοινωνία.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πολιτών έχει καταθέσει τις απόψεις του στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας, ενώ αναμένεται να συμμετέχουν σε αυτόν όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης και πρώην υπουργοί Παιδείας.

Δεν θα συνεχίσουμε την έκθεση του 2011 για την Παιδεία τόνισε ο υπουργός Παιδείας καθώς δεν είμαστε σε "γραμμική συνέχεια" με τους προηγούμενους. Δεν μπορούμε να μιλάμε για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση στην Παιδεία, χωρίς να τίθεται το θέμα της παραπαιδείας συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια κατέχουν την πρώτη θέση με ποσοστό εμπιστοσύνης 68%, αυξημένο κατά 18% από πέρσι γεγονός που δείχνει ότι τα Πανεπιστήμια της χώρας, γεγονός που δείχνει ότι αντέχουν παρά τις συνέπειες της κρίσης και την χρόνια κατασυκοφάντησή τους, χάρη κυρίως στο μεράκι των εκπαιδευτικών και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δημόσια εκπαίδευση.

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα γίνουν στις 16 Μαϊου επεσήμανε ότι το ποσοστό των υποψηφίων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν με το παλιό σύστημα εξέτασης σε αυτές, είναι πολύ χαμηλό κάτι που επιβεβαιώνει ότι δεν τυγχάνει της αποδοχής του κόσμου.

Κομβικό ζήτημα για την εκπαίδευση το θέμα των διορισμών ωστόσο ο τρόπος που θα γίνουν οι διορισμοί είναι σε διαβούλευση για να είναι νομότυπος. Ξεκαθάρισε ωστόσο ο υπουργός Παιδείας ότι «είναι σαφές ότι θα γίνουν με το σύστημα του ΑΣΕΠ». Φιλοδοξούμε να πετύχουμε μόνιμους διορισμούς στα σχολεία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου