Κυριακή 15 Μαΐου 2016

«Καθαρό Τζιχάντ» χαρακτήρισε ο Φίλης όσα είπε εις βάρος του ο Αμβρόσιος

«Καθαρό Τζιχάντ» χαρακτήρισε ο Φίλης όσα είπε εις βάρος του ο Αμβρόσιος

Επίθεση στον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, για όλα όσα είχε πει εκείνος εις βάρος του τη Μ. Παρασκευή, εξαπέλυσε μέσω σημερινής του συνέντευξης στο MEGA, ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κος Φίλης χαρακτήρισε «καθαρό τζιχάντ» τις δηλώσεις του Αμβρόσιου κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ υπογράμμισε ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, κάτι που προφανώς δεν έκανε προκειμένου να διατηρήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Εκκλησίας.
Ως προς τις αλλαγές που προωθούνται στο Δημοτικό, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων επανέλαβε πως ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου δεν καταργείται, αλλά διευρύνεται, ενώ υποστήριξε πως η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς κενά σε βιβλία, δάσκαλους και καθηγητές.
Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι δεν αλλάζει το παραμικρό στα ολοήμερα σχολεία, αλλά αντιθέτως εμπλουτίζεται ο θεσμός, καθώς θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί και παιδιά που μέχρι σήμερα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.
Όπως επεσήμανε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις, όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.
Σύμφωνα με τον κο Φίλη, τα παιδιά που έχουν δύο γονείς εργαζόμενους ή δύο γονείς που εάν και άνεργοι απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια εργασία -κατά δήλωσή τους- θα μπορούν να συνεχίζουν στο ολοήμερο.Επίσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και παιδιά κρατουμένων.
Κατηγόρησε, εξάλλου, τη Νέα Δημοκρατία για προπαγανδιστικού χαρακτήρα αναφορές περί διάλυσης του ολοήμερου σχολείου.
Ο Νίκος Φίλης τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά και εκτίμησε πως την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους βιβλία, δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους χωρίς φαινόμενα κενών και καθυστερήσεων.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από μερίδα της ιεραρχίας, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον «δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού». Τόνισε, δε, πως τα παιδιά θα διδάσκονται τις αρχές της Ορθοδοξίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αποκτούν και μια σφαιρική άποψη, μαθαίνοντας και για τις άλλες θρησκείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου