Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Στο βούρκο με τα «βατράχια» και τον Πάγκαλο

Στο βούρκο με τα «βατράχια» και τον Πάγκαλο

Ο θόρυβος με την πλαστή είδηση για το «επίδομα σφραγίδας» που υπότίθεται θα έδινε η κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους κόπασε. Αλλά κάνει εντύπωση η επιδεικτική άρνηση μεταμέλειας ή ουσιαστικής διάψευσης από τα ΜΜΕ, που υιοθέτησαν fake news, για να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση.

Μάλιστα, αν κάποιος παρατηρήσει τον τρόπο που έγινε η αναπαραγωγή μιας «είδησης» από το σατιρικό «Βατράχι» και χωρίς αναφορά στην πηγή που θα πρόδιδε ότι επρόκειτο για αστείο δείχνει ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι ή είναι τόσο λίγοι ώστε να εξαπατώνται από «Βατράχι» ή απλώς δεν τους νοιάζει, αν είναι να κάνουν αντιπολίτευση.


Τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη το ραδιόφωνο του Σκάι με τον Θόδωρο Πάγκαλο να χαρακτηρίζει, κατά συρροή, «μαλάκα» και «τσογλάνι» τον… Αλέξη Τσίπρα και τον δημοσιογράφο (και διευθυντή του ραδιοφώνου του Σκάι) Άρη Πορτοσάλτε να μην παρεμβαίνει παρά μόνο πολύ αργότερα για να πει ότι «αυτά μπορεί να θεωρηθούν ύβρεις και οφείλει να του ζητήσει να ανακαλέσει», πλην όμως δεν το έπραξε, επιτρέποντάς του να συνεχίσει τις ύβρεις για τον Πρωθυπουργό. Ισχυριζόμενος, μάλιστα, ότι τη χώρα δεν χρεοκόπησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλά ο ΣΥΝ, επειδή δεν διαμαρτυρήθηκε όταν αυτός ψήφιζε για 30 χρόνια «φαυλοκρατικά νομοσχέδια», όπως ομολόγησε!

Τι αναδύεται από τις αντιδράσεις του μιντιακού κατεστημένου και του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού, που συμβολίζει εμφατικά ο Πάγκαλος; ότι αντί πολιτικής πρότασης υπάρχει μόνο μανία και μίσος για το γεγονός ότι ο κυβερνούν κάποιοι άλλοι. Ελλείψει άλλου πολιτικού αφηγήματος πια, το πολιτικό και δημοσιογραφικό κλίμα διολισθαίνει σε ιδιαίτερα νοσηρό επίπεδο.

Η δεύτερη ανάγνωση είναι πως αν τον πρωθυπουργό έχει αναλάβει να αποδομήσει πολιτικά ο Πάγκαλος με το γνωστό του ύφος και αν το κυβερνητικό έργο το αντιπολιτεύονται τα fake news, συνεπάγεται ότι η κυβέρνηση αρχίζει να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Η απόλυτη ταύτιση παλαιοκομματικού και μιντιακού κατεστημένου ευνοεί το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου