Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ε. Γιαννακοπούλου: Σκευωρία σε βάρος μου τα περί προσβολής θρησκευτικών συμβόλων

 Η εξυγίανση του ΕΟΠΠΕΠ δεν θα ανακοπεί
Ε. Γιαννακοπούλου: Σκευωρία σε βάρος μου τα περί προσβολής θρησκευτικών συμβόλων

Δεν υπήρξε καμία προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, δεν πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, δεν άρπαξε από το λαιμό εργαζόμενης το σταυρουδάκι που φορούσε. Η όλη σκευωρία και δυσφημιστική σε βάρος της εκστρατεία, αφορά τη δηλωμένη λόγω και έργω απόφασή της να θέσει τέρμα στην ανεξέλεγκτη μέχρι σήμερα κατάσταση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων χθες, Στο Κόκκινο, φιλοξενούμενη στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, η Ελένη Γιαννακοπούλου διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, που επί δέκα μέρες δέχεται συντονισμένη επίθεση από την πιο χυδαία μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Όπως εξήγησε υπάρχουν υπέρογκοι για Δημόσιο μισθοί (πάνω από 4.000 ευρώ ορισμένοι), πλασματικοί χρόνοι προϋπηρεσίας και απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες, Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπάλληλος με βαθμό διευθύντριας που έκανε την καταγγελία, αμείβεται τρεις φορές περισσότερο από την διευθύνουσα σύμβουλο...

Η κα Γιαννακοπούλου αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου και την κοινή επιστολή ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ προς τον πρωθυπουργό με στόχο την απομάκρυνσή της διότι υπάρχει υπηρεσιακή έρευνα εν εξελίξει. Σημείωσε πάντως ότι ο πολιτικός έλεγχος του ΕΟΠΠΕΠ είναι άμεσα συναρτημένος με τη ρύθμιση ή την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, αφού πιστοποιεί την επαγγελματική κατάρτιση (ΙΕΚ, ΣΕΚ κ.ά.) με αντίστοιχες επιπτώσεις στις αμοιβές των εργαζομένων. Ο Οργανισμός πιστοποιεί επίσης όλες τις δομές εκπαίδευσης (κτήρια ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.ά.).

Η κα Γιαννακοπούλου, σημείωσε ότι βεβαίως υπάρχουν υπάλληλοι που στηρίζουν το έργο της εξυγίανσης και ότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά της. Όσο για εκείνους, εντός και εκτός οργανισμού που επιθυμούν να συνεχιστεί η πορεία της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, διαβεβαίωσε ότι ματαιοπονούν.

Ακούστε:  👂

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου