Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΠΟΕΔΗΝ :Μία εκκωφαντική σιωπή

Μία εκκωφαντική σιωπή
Μ.Κ
Αλγεινή εντύπωση και βαθύ προβληματισμό προκαλεί η σιωπή που τηρεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και οι κατά τα άλλα λαλίστατες ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και του ΙΣΑ για το μεγάλο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Ένα σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών σκευασμάτων από νοσοκομεία της Αθήνας, που κύκλωμα γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών φαρμακοποιών πωλούσε σε Γερμανία, Ελβετία και Ιταλία, αποκομίζοντας τουλάχιστον 25.000.000 ευρώ.

Οι ίδιοι φορείς που σήμερα σιωπούν, στο παρελθόν είχαν πολλάκις προχωρήσει σε δημόσιες τοποθετήσεις για ελλείψεις σε σκευάσματα, συχνά καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έχουν μετατραπεί σε χαλκεία της αντιπολίτευσης και δεν διστάζουν να απασχολούν τον δημόσιο διάλογο παραπληροφορώντας και κατασκευάζοντας «ειδήσεις».

Σήμερα όμως, που έχουν γίνει 21 συλλήψεις φερόμενων ως εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, «λειτουργών» που πλούτιζαν σε βάρος καρκινοπαθών ασθενών, των οικογενειών τους και του δημοσίου συμφέροντος, σιωπούν.

Όμως, «η σιωπή», όπως κάποτε είπε ο Χαρούκι Μουρακάμι, «είναι κάτι που μπορείς να το ακούσεις». Έτσι και η δική τους σιωπή· εκκωφαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου