Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.



Ε.Κ. Θεσσαλονίκης κατά Πάγκαλου για τα εγκαίνια εταιρείας στη Βουλγαρία
Πλήκα Μ. 

Θεσσαλονίκη: Την έντονη αντίδραση του ΕΚΘ προκάλεσε η παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στα εγκαίνια μεγάλης ελληνικής μονάδας επεξεργασίας καπνού, το περασμένο Σάββατο, στη Βουλγαρία. 
Το ΕΚΘ σε σχετική ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «πρόκληση» την παρουσία του Θοδ. Πάγκαλου στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όπου επεκτείνει τη παραγωγική δραστηριότητά της η «Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε.», την ώρα που στη βόρεια Ελλάδα η αποβιομηχάνιση έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. 
"Η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη και συρρίκνωσε τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε στο Πολύκαστρο του Κιλκίς και την Ξάνθη", σημειώνει χαρακτηριστικά το ΕΚΘ και καλεί την κυβέρνηση "να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας με κίνητρα μέσω των αναπτυξιακών νόμων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης, με τη στήριξη κλάδων της παραδοσιακής οικονομίας" 

Επίθεση Πάγκαλου σε Σερραίο δημοσιογράφο
"Θα πρέπει να ντρέπεσαι" δήλωσε ορθά κοφτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αποχωρόντας από τα εγκαίνια της νέας μονάδας της "Καπνική Μιχαηλίδης Α.Ε"  το Σαββάτο (29/1) στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όταν ζητήθηκε απο τον Σερραίο δημοσιογράφο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, να διευκρινήσει τα όσα ανέφερε ο ίδιος σε ανακοινωσή του για τη νέα επένδυση και πως : "στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας θα εργάζονται και Έλληνες".
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του ΘΕΜΑτος ζήτησε απο τον κ.Πάγκαλο να απαντήσει : "Εάν στη μονάδα που εγκαινίασε, οι Έλληνες θα εργάζονται με μισθό Βουλγαρίας και εαν ειναι ικανοποιημένος για μία τέτοια πιθανή εξέλιξη". Αντί να απαντήσει, αρκέστηκε με το γνώριμο ύφος να πει δύο φορές στον δημοσιογράφο πως ... πρέπει να ντρέπεται, προφανώς γιατί κάνει τη δουλειά του. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Η παραφωνία Πάγκαλου, δεν επισκίασε το σημαντικό γεγονός και τα εγκαίνια της νέας μονάδας της "Καπνική Μιχαηλίδης Α.Ε", παρουσία και του Βούλγαρου υπουργού Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράικο Τραίκοβ στο Σαντάνσκι, 20 χλμ από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Η νέα επένδυση του ομίλου, που λειτουργεί ενισχυτικά με την κεντρική στο Πολύκαστρο Κιλκίς, είναι ύψους 9,5 εκ. ευρώ και έχει τη δυνατότητα παραγωγής (τυποποίησης) έως 6 τόνων την ώρα και γίνεται προ-επεξεργασία βουλγαρικών και ελληνικών καπνών και θα απασχολούνται 48 μόνιμοι και 504 εποχικοί εργαζόμενοι.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Πάγκαλου πως : "Στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας θα εργάζονται και Έλληνες" ο πρόεδρος του ομίλου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, ξεκαθάρισε πως θα εργάζονται έως δέκα μεσαία και ανώτερα στελέχη απο την Ελλάδα και όχι εργάτες στις γραμμές παραγωγής της μονάδας.
Ο ίδιος έκανε γνωστό, πως απο τη μονάδα του Σαντάνσκι, θα ενισχυθεί με νέες 30 θέσεις εργασίας η κεντρική μονάδα στο Παλαιόακστρο και πως δεν υπάρχει κανένας μισθός στον όμιλό του στην Ελλάδα, κάτω απο 1.000 ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου