Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο εργατικός κύριος Χριστοφάκης, οι τεμπέληδες Έλληνες και η Finansbank

Ο εργατικός κύριος Χριστοφάκης, οι τεμπέληδες Έλληνες και η Finansbank

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κυρίου Χριστοφάκη[*], που αργότερα διέψευσε[**] ότι έκανε, «όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε».
Είμαστε βέβαιοι ότι ο κύριος Χριστοφάκης έχει δίκιο. Ο κύριος Χριστοφάκης είναι ένας πολύ εργατικός πολιτικός και διακρίθηκε στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου — με αποτέλεσμα αυτός αργότερα να ανατεθεί στον κύριο Ραγκούση. Τον Ιανουάριο του 2010 εξήγγειλε την συγχώνευση δεκάδων (νομίζουμε 200) οργανισμών και φορέων του Δημοσίου. Πριν μερικές ημέρες επανήλθε και επανεξήγγειλε συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίουπροφανώς για να τονώσει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης στις «αγορές».
Στον ένα και κάτι χρόνο που μεσολάβησε εν τω μεταξύ συγχωνεύθεισαν αρκετές δεκάδες οργανισμοί. Οι κακεντρεχείς συνάδελφοι του κυρίου Χριστοφάκη μάλιστα ανάγουν τον τεράστιο αυτό αριθμό σε 4! (ολογράφως: τέσσερις)

 

Προφανώς ο κύριος Χριστοφάκης αρχίζει να ξεχνά· ασφαλώς θα φταίει ο φόρτος εγασίας από τις τόσες συγχωνεύσεις. Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι όταν η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον κύριο Αράπογλου — διορισθείς από τον Καραμανλή Β’ — αγόρασε την τουρκική Finansbank, δεν ήταν «κάποιοι εθνικιστές» που ενοχλήθηκαν, ήταν το ΠΑΣΟΚ που ούρλιαζε για σκάνδαλο κι έκανε καταγγελίες στον Άρειο Πάγο· δείτε π.χ. εδώ ή τον λόγο του Γ. Παπανδρέου Μάλιστα, στην “Κ” πρόσφατα αναφέρονταν στην μικροψυχία της νέας διοίκησης, που δεν ανέφερε τον κο. Αράπογλου, αλλά μόνο τα κέρδη της Finansbank.
Εκτός κι αν «εθνικιστές» εννοεί τον Παπανδρέου και τους συντρόφους του, οπότε πάμε πάσο· δεν θα μπλεχτούμε στα οικογενειακά τους τώρα.
[*] Αποφασίσαμε να αποκαλούμε τον κύριο Αντιπρόεδρο κύριο Χριστοφάκη από ευαισθησία, καθώς η κυρία Χριστοφάκη — σύζυγος Πάγκαλου — θεωρεί ότι το όνομα «Πάγκαλος» μπορεί να αποτελεί απαξιωτικό χαρακτηρισμό και μάλιστα κατέθεσε μήνυση επ’αυτού!
[**] Ανανέωση 21/4/2011: Για να ακριβολογούμε, ο κύριος Χριστοφάκης ψευδοδιέψευσε τη δηλωσή του· δείτε εδώ κι εδώ. Σύμφωνά με το έγκριτο λεξικό της νεοπασοκικής ως ψευδοδιάψευση ορίζεται «η ψευδής διάψευση μίας αρχικά ψευδούς δήλωσης». Αξίζει τέλος να επισημάνουμε ότι ο κύριος Χριστοφάκης εξέδωσε 4 ανακοινώσεις επί του θέματος, όσοι και οι συγχωνευθέντες οργανισμοί δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου