Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Α. Σαμαράς: Τέλος τα μνημόνια, επιστροφή στην ευημερία

Α. Σαμαράς: Τέλος τα μνημόνια, επιστροφή στην ευημερία

 

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία εγκαινίασε την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας, ισχυριζόμενος πως η χώρα είναι τώρα πιο ισχυρή, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα. O κ. Σαμαράς στήριξε την ομιλία του στα πειραγμένα μεγεθη που έβγαλαν προσφατα μέσα απο το καπέλο τους οι κ. Στουρνάρας και Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.


Όσον αφορά τη φορολόγηση, παραδέχθηκε ότι φέτος οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι και υποσχέθηκε ότι η κατάσταση θα είναι διαφορετική την επόμενη χρονιά, ενώ σημείωσε ότι θα αλλάξουν τα κριτήρια για τον Τειρεσία.
"Θα αρχίσει να επιστρέφει η ρευστότητα", δήλωσε και είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα είναι από τις πιο θωρακισμένες της Ευρώπης.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην καταπολέμηση του παρεμπορίου με αυστηρούς ελέγχους και την "επιτυχία" της κυβέρνησης στην καταπολέμηση των "λαθρομεταναστών" με μαζικές επαναπροωθήσεις.
Προανήγγειλε 10.000 θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη και τόνισε ότι "ανάπτυξη για μια χώρα σημαίνει σταθερότητα – ευημερία – ασφάλεια".
Έκανε λόγο για ενίσχυση των συνταξιούχων και των ενστόλων, ενώ για την τιμή του πετρελαίου, το σχόλιό του ήταν "θα δούμε".

Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε στην γνωστή ρητορική του περί των "άκρων", με την οποία επιχείρησε να εξομοιώσει τα νεοφασιστικά μορφώματα με την αριστερά και τα κομμάτια του λαού με αγωνιστική, δημοκρατική εγρήγορση.
Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος στην αίθουσα επιτρεπόταν αυστηρά στους φέροντες την ονομαστική πρόσκληση, έπειτα από επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Ν. Χουντής: Ο Σαμαράς κατάλαβε ότι φεύγει

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς και στον ΣΥΡΙΖΑ, με πλήθος αναφορών στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον ρόλο της. Την ομιλία του πρωθυπουργού σχολίασε από το στούντιο της ΝΕΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής: "Άντε γεια, γεια σας κύριε Σαμαρά", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από την ομιλία του πρωθυπουργού κατέστη σαφές ότι "κατάλαβε ότι φεύγει" και πως ο λόγος του ήταν "αποχαιρετιστήριος". Χαρακτήρισε "φοβισμένο και μη πεισμένο" τον κ. Σαμαρά και επισήμανε ότι "έτσι δικαιολογείται γιατί δεν δέχεται ερωτήσεις από δημοσιογράφους και δεν πάει στη Βουλή".

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου