Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πάς μη νεοφιλελές βάρβαρος

Πάς μη νεοφιλελές βάρβαρος

του Άρη Δαβαράκη
Την ώρα που ένα ολόκληρο σύστημα που έχει καταστρέψει αυτόν τον τόπο, πολύ ισχυρό και με ρίζες βαθιές, καταρρέει στην Ελλάδα, η χώρα βρίσκεται να «προεδρεύει» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβολικά έστω. Ποιας Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτής που οραματίστηκαν ο Ντε Γκώλ με τον Γερμανό ομόλογό του Κόνραντ Αντενάουερ μετά τον Β’ Πόλεμο του 20ου αιώνα, ένα όραμα στο οποίο η Ελλάδα είχε ήδη βρει τη θέση της με την επίσκεψη του Ντε Γκώλ στην Αθήνα πριν την χούντα; Όχι. Αυτό το όραμα εφθάρη και διεφθάρη και κατάντησε να γίνει τροφή για αγριογούρουνα, όλα αυτά τα αγριογούρουνα που καθόντουσαν κι’ έβλεπαν (ακούγοντας κιόλας) την Φαραντούρη και τον Μητσιά να τραγουδάνε Σεφέρη και Ελύτη, Γκάτσο και Αναγνωστάκη στο Μέγαρο Φίλων Μουσικής – με ένα δένδρο ελιάς για φόντο πίσω από το πιάνο. «Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα». Οι δρόμοι της Αθήνας έρημοι, σαν να είχαμε συσκότιση και να περιπολούσε η γκεστάπο. Και η ΔΤ υπερήφανη να αναμεταδίδει την μεγαλειώδη αυτή –και πολύ θλιβερή – εθνική τελετή.


Ο Τσίπρας –και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί – δεν πήγαν. Κατηγορούνται ως «αντιευρωπαϊστές» που δεν πήγαν, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Ούτε εγώ θα πήγαινα παρέα με όλους αυτούς που αφήνουν έξω απο την δική τους "Ευρωπαϊκή Ενωση" πάντες τους μη έχοντες και τους ανέργους της Ευρώπης των εκατομμυρίων νέων που ξεκινούν τη ζωή τους χωρίς να μπορούν να κάνουν όνειρα γιατί έχουν εξαπλωθεί παντού τα αγριογούρουνα. Δεν είμαστε αντιευρωπαϊστές εμείς που δεν μας αρέσει αυτή η κατάντια της Ευρώπης που μόνο με τα λεφτά ασχολείται και ούτε για σώματα νοιάζεται αν πένονται και κρυώνουν και αρρωσταίνουν, ούτε για ψυχές που μαυρίζουν και απελπίζονται μπροστά σε τόση πιά αναλγησία. Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι νεοφιλελέδες, δεν πιστεύουμε όλοι στον απόλυτο θεό του χρήματος, έχουμε όρεξη και για άλλα πράγματα, άλλης τάξεως, άλλης κοσμοθεωρίας, αλλιώτικα και άχρηστα για τα αγριογούρουνα.
Τώρα που για να εξαγνισθεί η συγκυβέρνηση έφτασε να κυνηγάει πια μέχρι και τον Κοντομηνά (φαντάσου τώρα) για το καλό μας, είναι αργά πιά για τα αγριογούρουνα – αυτής της γενιάς τουλάχιστον. Και δεν θα μας πει ο κ. Σαμαράς ποιος είναι με το αληθινό Ευρωπαϊκό όραμα των πολιτών της Ενωμένης Ευρώπης και ποιος όχι. Αυτό που έχουν φτιάξει μέχρι στιγμής όλα μαζί τα αγριογούρουνα, δεν είναι η Ενωμένη Ευρώπη, είναι τα Ενωμένα αγριογούρουνα. Και συγχωρείστε μου την αυθάδεια αλλά δεν έχω λόγο να μασάω τα λόγια μου.

Αυτή η «προεδρία» έχει κάτι το θλιβερό και βρωμάει πτωμαΐνη. Και έχω κάθε δικαίωμα να το λέω γιατί αγαπάω πάρα πολύ την Ευρώπη με τον πολιτισμό, την ανθρωπιά, την ελευθερία, την δημιουργικότητα, την πολυπλοκότητά της. Είμαι 100% Ευρωπαίος Έλληνας και Ευρωπαϊστής.

Και δεν έχω ανάγκη πιστοποιητικού από τον Σαμαρά ή τον αντιπρόεδρό του για να το βεβαιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου