Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σε αστυνομικό κλοιό το συλλαλητήριο ΟΛΜΕ – ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε αστυνομικό κλοιό το συλλαλητήριο ΟΛΜΕ – ΠΟΕ-ΟΤΑ

 


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα(15:10) συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, το οποίο διοργανώνουν η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, αλλά και καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου είχαν συγκεντρωθεί και επιχείρησαν να κάνουν πορεία στη Βουλή και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βρήκαν όμως μπροστά τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους απαγόρευσαν να προχωρήσουν.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Κανένας μαθητής χωρίς σχολείο, κανένας καθηγητής στην ανεργία" και κρατώντας πανώ που έλεγαν "Να τους απολύσουμε εμείς πριν μας απολύσουν αυτοί", οι διαδηλωτές επιστρέφουν προς τα Προπύλαια, αφού συνάντησαν αστυνομικό τείχος τόσο στην Σταδίου, όσο και στο Κολωνάκι όπου κατευθύνθηκαν στη συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο. Με επιστολή της, δε, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, καθώς στις 22 Μαρτίου λήγει το καθεστώς της διαθεσιμότητας και απολύονται όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου