Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ενεργοί πολίτες...

Ενεργοί πολίτες...

Βούλευμα-καταπέλτη δημοσιεύει η «Κ.Ε.» για την υπόθεση Energa και τους 19 κατηγορουμένους που θα καθίσουν στο εδώλιο τον Απρίλιο για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις. Από το Χονγκ Κονγκ έως το πριγκιπάτο του Μονακό η εγκληματική οργάνωση διακινούσε ποσά εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ, τα οποία είχαν εισπραχθεί από χιλιάδες καταναλωτές μέσω των εταιρειών Energa Power Trading και Hellas Power προκειμένου να τα «ξεπλύνουν».

 Το δικαστικό βούλευμα αναφέρεται και σε απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), σύμφωνα με την οποία η τελευταία ήταν ενήμερη για την κατάσταση των δύο εταιρειών, της μη καταβολής δηλαδή εκ μέρους τους των εγγυητικών επιστολών, αν και είχε διαπιστώσει τις σοβαρές δυσ-λειτουργίες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.


Η εξέλιξη συνιστά πραγματικά τραγέλαφο για την απελευθέρωση της ενέργειας, την ώρα που η ΔΕΗ οδηγείται δόλια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης σε αδιέξοδο και ξεπούλημα. Βορά στους ξένους και στον ιδιωτικό τομέα.

Υπάρχει κανονικό σχέδιο οργανωμένων συμφερόντων για ένα ιδιωτικό μονοπώλιο στη θέση της ισχυρής, βιώσιμης και εθνικά απολύτως απαραίτητης ΔΕΗ. Σχέδιο που περιλαμβάνει τη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου τόσο με την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) όσο και με τους σχεδιασμούς για την πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ».

Η Βουλγαρία, όμως, ας είναι στο μυαλό όσων σκαρφίζονται τέτοια σχέδια. Ο «γενναίος κόσμος» της πλήρους ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών, μεταξύ αυτών και η ενέργεια, κατέρρευσε παταγωδώς στη γειτονική χώρα, οδηγώντας το λαό σε εξέγερση που τελικά έριξε την κυβέρνηση.

Θυμίζουμε πως η ενέργεια στη Βουλγαρία είχε ιδιωτικοποιηθεί πλήρως από τρεις εταιρείες (δύο τσεχικές και μία αυστριακή) που λυμαίνονταν το δημόσιο αγαθό, δημιουργώντας ως συνήθως ένα καρτέλ στην ενέργεια που επέφερε αλματώδη αύξηση στους λογαριασμούς και χαμηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών.

Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βουλγαρία. Οσο και αν το επιθυμούν οι κυβερνώντες με τις πλάτες των δανειστών, που φαίνεται πως έχουν βάλει πλώρη για να στήσουν το δικό τους success story, που δεν θα είναι άλλο από τη βουλγαροποίηση της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Με ξεπούλημα των στρατηγικών δημόσιων οργανισμών, όπως η ΔΕΗ, και μισθούς στα 400 ευρώ.

Αυτός ο «γενναίος κόσμος» της νέας παγκόσμιας δικτατορίας του νεοφιλελευθερισμού θα επιστραφεί στους εμπνευστές του. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου