Σαρωτική ήταν η συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης στο δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, παρά την ανοιχτή τρομοκρατία της κυβέρνησης που – στο παρά πέντε – το χαρακτήρισε "παράνομο", απειλώντας και με μαζικές συλλήψεις πολιτών! Μέχρι στιγμής σχεδόν όλοι οι πολίτες που ψηφίζουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παίρνουν θέση και για το θέμα του νερού, συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τις 51 από τις συνολικά 192 κάλπες (ποσοστό 26,5%), προκύπτει πως «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ λέει το 97,95% των συμμετεχόντων και «ναι» μόλις 2,05%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνολικά στο δημοψήφισμα για το νερό συμμετείχαν 210.000-220.000 πολίτες.
Χθες, οι 11 από τους 14 δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισαν ότι το δημοψήφισμα που οργανώνει το SOSτε το νερό θα γίνει, παρά τον κυβερνητικό εκφοβισμό.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραίος αυταρχισμός της πιο αντιδημοκρατικής κυβέρνησης

Την "ακραία αυταρχική κίνηση της της πιο αντιδημοκρατικής κυβέρνησης των τελευταίων χρόνων" καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, έκανε λόγο για απειλές και μεθοδεύσεις που δηλητηριάζουν το προεκλογικό κλίμα, καταγγέλοντας "συντονισμένη προσπάθεια από την αντιδημοκρατική κυβέρνηση" του κ. Σαμαρά να ματαιώσει το δημοψήφισμα για το νερό.

Ανακοίνωση του SOSτε το νερό: Σύμφωνο με τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση έπαιξε το πρώτο της χαρτί αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Απειλεί με συλλήψεις όσους στήσουν κάλπες και προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει. Όλοι και όλες εμείς που συμμετέχουμε στην οργάνωση του δημοψηφίσματος εδώ και μήνες, όλοι και όλες οι εθελοντές και εθελόντριες της Κάλπης του Νερού δεν τρομοκρατούμαστε από κενού νοήματος, δηλώσεις και απειλές πολιτικών και αύριο και καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα βρισκόμαστε έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Το δημοψήφισμα είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και θα πραγματοποιηθεί χωρίς εντάσεις, χωρίς προβλήματα και με απόλυτη συνέπεια.
Καλούμε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να προστατέψουν το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, να σταθούν στο πλευρό μας, χωρίς διαφορές, ενωμένοι για αυτό τον σκοπό.
Όλοι και όλες ψηφίζουμε στην Κάλπη του Νερού.
Σώζουμε το νερό της Θεσσαλονίκης.