Κατερίνα Μπρέγιαννη
«Ας γίνει κατανοητό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δημοκρατικά εκφράζει τη λαχτάρα και την ελπίδα του λαού να βγούμε από την κρίση με δημοκρατικό τρόπο, με δικαιώματα και δουλειά για όλους και θα μείνει εδώ με την ψήφο του λαού, με τη θέληση του λαού» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης στην εκδήλωση για την Δημόσια Παιδεία στην Καλλιθέα.


«Δεν κρυβόμαστε όταν βρίσκουμε δυσκολίες. Στο λαό πηγαίνουμε. Με το Δημοψήφισμα, με τις εκλογές του Σεπτέμβρη και ζητάμε να μας δώσει την εντολή ξανά» συνέχισε ο υπουργός Παιδείας καλώντας την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τα σενάρια των αριστερών παρενθέσεων.
«Θα μείνουμε εδώ για 4 χρόνια. Δεν υπάρχει αριστερή παρένθεση. Να την ξεχάσουν τα διάφορα τσιράκια των δανειστών. Υπάρχει τετραετία Δημοκρατίας και πολιτικής σταθερότητας και θα δώσουμε τη μάχη για ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το μήνυμα φέρνει σε όλες τις γειτονιές».
Ενώ απαντώντας αποφασιστικά σε όσους προσπαθούν να αποτρέψουν το δημοκρατικό διάλογο πρόσθεσε «δεν μας φοβίζουν οι τραμπούκοι» και αυτούς που λένε «ανεπιθύμητοι οι αριστεροί στην Καλλιθέα», «που φτιάχνουν κράτος τραμπούκων» με αυτούς «δεν έχουμε τίποτα να πούμε, γιατί αυτοί αλλού κοιτάνε, όχι στη Δημοκρατία».
Δεν παρέλειψε, όμως, ο κ. Φίλης να διαχωρίσει «τους ανθρώπους που έχουν μια δικαιολογημένη αριστερή αμφιβολία και αμφισβήτηση» με τους οποίους όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας «είμαστε έτοιμοι να κουβεντιάσουμε και να ακούσουμε και τα συνθήματά τους να τους πείσουμε και να μας πείσουν».