Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ


Βροντερό «όχι» από τους δημοσίους υπαλλήλους στο μέτρο της διαθεσιμότητας και σε ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

   Την πρώτη τους απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς σήμερα συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ΑΔΕΔΥ αντιδράει στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις που προβάλλει η τρόικα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού και χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις» των δανειστών.
Αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο, προειδοποιεί πως, πέρα από την κατάργηση νομικών προσώπων του Δημοσίου και την απόλυση ή τη διαθεσιμότητα και άλλων υπαλλήλων, προωθεί την καθιέρωση ενός «μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος “αξιολόγησης” και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».
Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΥΕΝ (υπάλληλοι υπουργείου Ναυτιλίας), κλάδοι από τους οποίους απολύονται εργαζόμενοι στις 22 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση του οκτάμηνου διαθεσιμότητας, αλλά και δικαστικοί υπάλληλοι.
Με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί , αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.
Επίσης, στη συγκέντρωση θα δώσουν το «παρών» και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εδώ και οκτώ μήνες έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
* Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ενώ την Παρασκευή 21 Μαρτίου αναμένεται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο για να εκτιμήσει την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου