Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: ...γιατί πολλά μας τα 'πανε!

 Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ      
...γιατί πολλά μας τα 'πανε!

Συναδέλφισσσες και συνάδελφοι,

Ο πόλεμος για την επιβολή της "αυτοαξιολόγησης" έχει γίνει ύπουλος και βρώμικος. Οι ενέργειες του διευθυντή ΔΔΕ ν. Κιλκίς που ξεσήκωσαν θύελλα καταγγελιών και διαμαρτυρίας από την τοπική ΕΛΜΕ , την ΟΛΜΕ και το Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ φαίνεται να βρίσκουν μιμητές σε στελέχη της ΔΑΚΕ της δικής μας ΕΛΜΕ, οι οποίοι άλλες φορές τις επικαλούνται και άλλες απλώς τις “αντιγράφουν”. Παράλληλα, κυκλοφορεί ένα όργιο φημών και λάσπης για το τι πραγματικά συμβαίνει στα σχολεία με σκοπό την παραπλάνηση και τρομοκράτηση των συναδέλφων οι οποίοι στη συντριπτική τους πλεοιοψηφία τάσσονται κατά της "αξιολόγησης"! Έφτασαν στο σημείο να απειλούν με φωτοτυπίες πρακτικών από σχολείο του Κιλκίς που έχουν στα χέρια τους (αλήθεια πόσο νόμιμο είναι να φεύγει το πρακτικό εκτός σχολείου;), και να χρησιμοποιούν το υποτιθέμενο πρακτικό για να ρίξουν λάσπη αλλά και να πιέσουν και να τρομοκρατήσουν, παρόλο που ξέρουν πολύ καλά ότι απλώς ψεύδονται!

Τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται έντονη αναστάσωση για  την επιβολή της "αυτοαξιολόγησης" που τη δημιουργούν διευθυντές σχολείων που ανήκουν  στις κυβερνητικές παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ / Προοδευτική Ενότητα). Οι ισχυρισμοί τους ότι προκύπτει υποχρεωτικότητα για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και μάλιστα όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από τη βούληση τους, ότι όσοι διαφωνούν πρέπει οπωσδήποτε να καταγραφούν με ονοματεπώνυμα στα πρακτικά έστω κι αν δεν το επιθυμούν οι ίδιοι, ότι ο διευθυντής του σχολείου έχει δικαίωμα να ορίσει ποιοι συνάδελφοι θα συμμετέχουν στις ομάδες όταν οι ίδιοι αρνούνται να μπουν ή όταν δεν υπάρχει κανείς ή λίγοι που επιθυμούν να  συμμετέχουν και ότι όποιος αρνηθεί να μπει στις ομάδες θα υποστεί κυρώσεις βάσει του πειθαρχικού δίκαιου, είναι πλήρως αβάσιμες και ψευδείς και ξεπερνούν τα όρια ακόμη και της δικής τους νομιμότητας και των δικών τους αρμοδιοτήτων. 


Επιπλέον, ο αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ (Βαϊτσίδης), στις επισκέψεις του σε σχολεία της ΕΛΜΕ,  με αυτές του τις ιδιότητες επιχειρηματολογεί υπέρ της υποχρεωτικής συμμετοχής στις ομάδες εργασίας αφήνοντας υπόνοιες για κυρώσεις σε διαφορετική περίπτωση. Άραγε αυτός είναι ο λόγος που ο  Βαϊτσίδης θέλει να πηγαίνει μόνος του στα σχολεία και όχι σε συνδυασμό με άλλα μέλη του Δ.Σ ή της επιτροπής αγώνα σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, του Δ.Σ και των Γ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ;


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που γίνονται ο κυματοθραύστης αυτής της βάρβαρης πολιτικής του υπουργείου και της κυβέρνησης και προωθούν με πλάγιο τρόπο τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και της ζωής μας. Αυτές οι πρακτικές που οδηγούν στην ανθρωποφαγία και θέλουν τον εκπαιδευτικό πειθήνιο, υπάκουο, με σκυμένο το κεφάλι και με τον πέλεκυ της απόλυσης να κρέμεται από  πάνω του δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθούν.


Καλούμε τους συναδέλφους ν' αντισταθούν σε τέτοιες πρακτικές, να μην παίρνουν ως δεδομένο τις φημολογίες και τις παραπλανητικές πληροφορίες που έντεχνα κάποιοι καλλιεργούν και να συνταχθούν ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις των σωματείων μας. Η συγκυρία επιβάλλει εγρήγορση και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου σ' όλα τα επίπεδα.


Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές  Κινήσεις

 Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

2 σχόλια:

  1. Επειδή και ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο υπηρετώ επικαλέστηκε παρόμοιους λόγους (υποχρεωτικότητα για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας, ο διευθυντής του σχολείου έχει δικαίωμα να ορίσει ποιοι συνάδελφοι θα συμμετέχουν στις ομάδες όταν οι ίδιοι αρνούνται να μπουν ή όταν δεν υπάρχει κανείς ή λίγοι, ότι όποιος αρνηθεί να μπει στις ομάδες θα υποστεί κυρώσεις) θα σας παρακαλούσα, όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται, να με ενημερώσετε για τους νόμους που άπτονται του θέματος της αξιολόγησης και ειδικά για τα σημεία εκείνα που αποσαφηνίζουν και, ακόμη καλύτερα, καταρρίπτουν τέτοια επιχειρηματολογία. Για να μπορέσουν να στηριχθούν και νιμικά οι αντιρρήσεις των συναδέλφων που διαφωνούν με το εγχείρημα της αξιολόγησης. Το e-mail μου είναι ktirman@gmail.com.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες τα παρακάτω link

      https://www.dropbox.com/s/b1wos6iby727q7x/%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%9C%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%20%20%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%A1%CE%91.pdf

      https://www.dropbox.com/s/reuusnx2k2sypjn/%CE%9C%CE%97%20%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A7%CE%A1%CE%95%CE%A9%CE%A3%CE%97%20%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%9F%CE%A7%CE%97%CE%A3%20%CE%A3%CE%95%20%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%94%CE%95%CE%A3%20%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A322.doc

      Διαγραφή