Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε!

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε!

Η ώρα της κρίσης έφτασε. Τώρα είναι η ώρα του τέλους όλων των σεναρίων. Πλέον δεν έχουν καμία απολύτως αξία ούτε οι δημοσκοπήσεις ούτε τα exit polls, ασχέτως εάν αποτύπωσαν ή όχι τις πραγματικές δυνάμεις των κομμάτων. Γιατί τώρα, το πραγματικό αποτέλεσμα, αυτό που θα προκύψει από τις κάλπες, θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις από εδώ και στο εξής.
Θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας περιόδου ή θα λειτουργήσει ως διαβατήριο ανοχής για τη συνέχεια; Θα είναι καθαρό το μήνυμα της ανατροπής ή θα δώσει το περιθώριο στους κυβερνητικούς εταίρους να επιμείνουν στην ίδια πολιτική;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έσπευσε να προσδώσει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την ανατροπή της κυβέρνησης. Την πρόκληση αποδέχθηκε η κυβέρνηση προτείνοντας «σταθερότητα».

Οι κάλπες θα αποτυπώσουν κατά πόσο οι πολίτες θα ψηφίσουν με την επιλογή τους «ναι» ή «όχι» στη συνέχιση της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Οσο κι αν οι κυβερνητικοί εταίροι υπόσχονται ότι δεν προβλέπονται νέα οριζόντια μέτρα, νέες σκληρές αποφάσεις βρίσκονται προ των πυλών και απλώς «κρύφτηκαν» πρόσκαιρα πίσω από την προεκλογική βιτρίνα της κυβερνητικής αισιοδοξίας.
Το αποτέλεσμα που θα δώσουν οι κάλπες σίγουρα θα έχει και νικητές και χαμένους. Αυτό γίνεται σε κάθε αναμέτρηση. Εκ των πραγμάτων θα πυροδοτήσει εξελίξεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, αλλά, σε κάθε περίπτωση, αυτό θα το αποφασίσει ο λαός. Οσο πιο καθαρό είναι το μήνυμά του τόσο δεν προσφέρεται για παρερμηνείες ή διπλές αναγνώσεις.
Είναι η ώρα του κυρίαρχου λαού. Θα αποφασίσει λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα δεδομένα, κόντρα στις Σειρήνες και τη μαύρη προπαγάνδα. Εν μέσω κρίσης, η ψήφος και η συμμετοχή των πολιτών είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ. Καλούνται να αποφασίσουν, να συμμετάσχουν μαζικά, ώστε να δώσουν νόημα στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο λόγος στο λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου